Forside > Seminar

 

Information om Biennalens seminar 6. maj 2009

 

Temaet for både Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2009 er Bæredygtighed. I den forbindelse inviterer Designskolen Kolding til seminar med nogle af de fremmeste personer inden for feltet.

 

Den tyske miljø-kemiker Michael Braungart, der sammen med arkitekt Bill McDonough er grundlæggerne af ”cradle-to-cradle” principperne. Michael Braungart har med cradle-to-cradle vist en miljøvenlig tilgang til den måde, vi producerer og forbruger på.

 

Den svenske sølvsmed Anders Ljungberg som underviser på Konstfack i Stockholm og har siddet med i Biennalens censorkomité. Under titlen "Kunsthåndværk i en forbrugsorienteret samtid" vil han fortælle om sit arbejde som designer med fokus på, hvorledes kunsthåndværk kan bringe nye løsninger frem i forbindelse med produktion, markedet og forbrug.

 

Adam Sutherland, den engelske leder af kunstforeningen Grizdale Arts. Her har man gjort op med de traditionelle principper for kunstnerisk udvikling og arbejder i dag i højere grad med sociale programmer, hvor kunst og kunsthåndværk indsættes i en lokal kontekst, men ikke desto mindre adresserer globale emner.

 

På seminaret bliver bæredygtighed behandlet konkret i relation til kunsthåndværk og design og etiske principper. Men en mere filosofisk og generel debat om begrebet vil også finde sted.

 

Seminaret finder sted 6. maj 2009 fra kl. 9.30-12.50 i Richard Mortensen-salen på Trapholt.

 

Seminaret er desværre allerede fuldt booket.

 

Vi henviser til løbende at holde sig orienteret på Biennalens hjemmeside, hvor såvel uddrag af oplægsholdernes præsentationer som dokumenterende film fra selve dagen vil være tilgængelige efterfølgende.

Anders LjungbergMichael Braungart