Forside > Presse > Slagtekylling som dekoration

Slagtekylling som dekoration

Ved første øjekast ligner Anna Olivia Kristiansens (f. 1978) serveringsskåle blot kønne bordskåle med stiliserede blå kyllinger som dekoration. Men kigger man nærmere på dekorationerne opdager man, at de illustrerer slagtekyllingers vækstrate og deres pladsforhold hos opdrætteren. Kyllingerne er afbildet i målestoksforholdet 1:10, og de tre skåle viser de forskellige størrelser på kyllinger, der er henholdsvis 5 dage, 15 dage og 30 dage gamle. Som middagsgæst kommer man uvilkårligt til at reflektere over produktionsmetoder og produktionsforhold.

 

Skålene henviser til bæredygtighed i overført betydning – ved at produktet som formål har at sætte tanker i gang om at vi gennem vores forbrugsmæssige til- og fravalg kan være med til at påvirke de bagvedliggende produktionsmåder i fødevareindustrien. Serien hedder ”Broiler Bowls” og består af tre cylinderformede skåle.

 

Projektet indgår i den censurerede udstilling på Trapholt, der løber fra 6. maj til 6. september. Udstillingen er en del af Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2009, som i år har "Bæredygtighed" som tema. 

 

Klik for billede i høj opløsning Klik for billede i høj opløsning Klik for billede i høj opløsning

 

Kontakt: Anna Olivia Kristiansen. Tlf.: 29 93 64 14. Mail: contact@annaolivia.dk