Forside > Presse > Koldinghus vil sælge genbrugstøj

Koldinghus vil sælge genbrugstøj

Koldinghus opfordrer nu folk til at sælge deres brugte designertøj, sko, støvler, smykker og tasker på slottet ved en stor modebazar fredag 22. maj og lørdag 23. maj. Altsammen i bæredygtighedens tegn.


Modebazaren på Koldinghus skal være med at skabe opmærksomhed om begrebet bæredygtighed og sommerens store begivenhed, temaudstillingen "Stof til eftertanke". Her præsenteres det allersidste skrig inden for modebranchen: bæredygtigt tøj og bæredygtige smykker - produceret miljøvenligt og på en socialt ansvarlig måde.


Hvorfor en bazar med salg af second hand designtøj på Koldinghus?


- Med modebazaren vil vi gerne sætte fokus på et vigtigt emne i bæredygtighedsdebatten. Produktion af tekstiler belaster verdens ressourcer helt enormt, og derfor er genbrug af tøj en ekstrem effektiv måde at skåne miljøet på, siger Axel Johnsen, der er ny udstillingsleder på Koldinghus.  Der er allerede kommet rigtig mange henvendelser fra borgere, der gerne vil have en stand på bazaren, hvilket tyder på, at der bliver fuldt hus i bazardagene.


- Vi har ramt en trend, der i forvejen raser derudaf. Folk køber og sælger jo genbrugstøj på Trendsales og andre steder og gør på den måde noget godt for miljøet - måske uden at være helt klar over det, forklarer Axel Johnsen.


Han håber derfor, at mange af de besøgende i bazaren vil kigge forbi i udstillingen "Stof til Eftertanke". Dørene åbnes den 7. maj, og her vil gæsterne kunne se bæredygtigt tøj i alle prisklasser: eksklusive kreationer fra catwalken i verdens førende modehuse, spektakulære selskabskjoler i udsøgte økologiske materialer, spadseredragter i genbrugsplastic og smarte habitter fremstillet af producenter, som giver en del af overskuddet til regnskoven eller til skoler i Latinamerika. Der vil også være tasker flettet af gamle juicebrikker, regnfrakker fremstillet af gamle colaflasker og kjoler vævet af indholdet af udtjente kassettebånd.


Udover modebazaren vil der samme weekend være en fødevarebazar, hvor man kan købe økologiske og bæredygtige fødevarer i slotsgården.


Standbooking og info
 

Kontakt Dorthe Johannsen, tlf. 50 52 34 15, mail@shoppingbazar.dk
Download invitation til ModeBazar her
Download invitation til FødevareBazar her


Om Biennalen 2009


Under det fælles tema bæredygtighed bliver dørene i maj måned slået op til Danmarks største udstillingsbegivenhed - Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2009. Biennalen afholdes på tre institutioner i Trekantområdet. Den officielle åbning sker den 6. maj på Trapholt i Kolding, hvor 31 danske kunsthåndværkere og designere deltager i den censurerede udstilling. Under overskriften 'Stof til Eftertanke' vises der grønne kreationer fra catwalken og bæredygtigt smykkedesign på Koldinghus. På Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus i Middelfart demonstrerer finske keramikere bæredygtig æstetik allerede fra den 3. maj. Biennalen er organiseret af de tre nævnte institutioner - i samarbejde med Designskolen Kolding og Danske Kunsthåndværkeres Landssammenslutning.
www.biennalen2009.dk


Kontakt


Informationschef Nanna Ebert, ne@koldinghus.dk, telefon 51 33 66 44