Forside > Presse > Guld og grønne smykker

Guld og grønne skove

Guld og grønne smykker

Børnesoldater, korruption, folkemord og cyankaliumforgiftede minearbejdere har i mange år været en tikkende bombe under den glamourøse internationale smykkeindustri. I de senere år er problemerne for alvor kommet frem i mediernes søgelys. Det skyldes blandt andet den Oscar-nominerede Hollywood-film ”Blood Diamond” (2006) med Leonardo DiCaprio i hovedrollen . Filmen kastede kritisk lys på de smykkeproducenter, der køber ædelstene i krigszoner og dermed er med til at finansiere konflikterne – i dette tilfælde den grusomme borgerkrigen i Sierra Leone i Vestafrika.
 
Som en reaktion på denne opmærksomhed begyndte de københavnske guldsmede Bodil Binner (www.bodilbinner.dk)  og Josephine Bergsøe at producere smykker af materialer, der er dokumenteret bæredygtige. Samtidig grundlagde de den internationale sammenslutning Fair Trade Jewellers, (www.fairtradejewellers.com) der har til formål at påvirke hele branchen i bæredygtig retning. Derfor sagde Bodil Binner straks ja, da Museet på Koldinghus bad hende om at være konsulent på udstillingen ”Stof til Eftertanke – bæredygtig mode på Koldinghus”, der kan ses fra 7. maj til 6. september på Museet på Koldinhus. Bodil Binner har sammen med museet inviteret 20 producenter til at indsende deres bud på bæredygtige smykker.
 
Kontakt Bodil Binner vil uden tvivl gerne medvirke i etfor interview om branchens problemer og om hendes forventninger til udstillingen på .telefon 33 93 41 40
Fotograf: Miklos Szabo

Klik for billede i høj opløsning