Forside > Presse > Ta' den med ro - med mindre co2

Ta' den med ro - med mindre co2

Møbelarkitekt Jens Nielsen (f. 1939) er ældste deltager i Biennalens censurerede udstilling. Han har designet en let hvilestol af træ, hvor funktion, form og konstruktion er forenet i et minimalistisk møbel. Et møbel, som trækker på den klassiske møbelsnedkertradition med rene linjer, enkelhed og god komfort. Stolen er lavet af krydsfinérplader af træ, der leveres fra certificeret bæredygtig skovdrift.

 

Stolen består kun af to dele, der sættes sammen ved hjælp af slidser udfræset i træpladerne. Herved bruges der ikke kostbare faconspændeforme til udførelsen, og møblet bliver bæredygtigt på grund af sit lave ressourceforbrug og den enkle fremstillingsproces. At man desuden kun har brug for 1 m3, hvis man skal transportere 50 stole er tankevækkende og skyldes, at stolen kan skilles helt ad og lægges sammen. Det betyder samtidig en formindsking af CO2-udledningen under transport.

 

Projektet indgår som en del af den censurerede udstilling på Trapholt i forbindelse med Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2009. Udstillingens tema er "Bæredygtighed" og løber fra 6. maj til 6. september.

 

Klik for billede i høj opløsning Klik for billede i høj opløsning

 

Kontakt: Jens Nielsen. Tlf.: 64 40 10 73. Mail: gerdaogjens@mail.dk