Forside > Presse > En keramisk fortæller

En keramisk fortæller

Hun er en eventyrlig finsk fortæller, der finder sine historier i lerets hemmelighed og bogstaveligt folder dem ud og former dem som keramiske relieffer. Mennesker har ikke behov for materielle ting, men for oplevelser, der berører deres sjæl, har den nu 70-årige Heljä Ljukko-Sundström bekendt.

 


Dronning Margrethe har mødt den keramiske historiefortæller hele to gange i forbindelse med sine besøg på porcelænsfabrik Arabia i Helsinki
I sin omfattende karriere har Heljä både kreeret hvide klassiske porcelænsstel, snurrige børnekrus med dyremotiver og altså hendes populære børnebøger, der ofte tager livtag med eksistentielle temaer som tolerance. De keramiske relieffer fungerer som illustrationer til historierne, som Heljä selv skriver. Hendes seneste bog ’Den Brune hare Bruno’ er netop oversat til dansk og kan ses og høres på Danmarks Keramikmuseum – Grimmerhus fra den 5. maj til den 30. august. Udstillingen er en del af Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2009, som i år har "Bæredygtighed" som tema. 

Klik for billede i høj opløsning Klik for billede i høj opløsning Klik for billede i høj opløsning

 

 

Kontakt: Direktør Lise Seisbøll, Danmarks Keramikmuseum – Grimmerhus.
Tlf.: 64 41 47 98