Forside > Presse > 31 bæredygtige udstillere på Trapholt

30 bæredygtige udstillere på Trapholt

30 bæredygtige udstillere på Trapholt

178 af Danmarks bedste og mest kreative kunsthåndværkere og designere har sendt deres bidrag ind til Biennale-sekretariatet i dysten om Biennaleprisen på 100.000,-

Alle bidrag forholder sig til begrebet ”bæredytighed”, som er årets tema for Biennalen 2009 for Kunsthåndværk og Design. Nu er 30 projekter blevet valgt ud af censorkomiteen, og ved udstillingens åbning den 6. maj afsløres vinderen af prisen.

 

Projekterne spænder vidt fra smykker, tekstil og keramik til transportmidler, produktionsmetoder og møbler. Et projekt forholder sig for eksempel humoristisk til sokken, der altid på uforklarlig vis ender uden makker. En anden deltager har beskæftiget sig med slagtekyllingers vækstrate som dekoration på skåle. Men også co2 neutrale møbler, plastikposers livscyklus og en kombineret broche og pung kan ses på udstillingen.

 

Censorkomiteen, som har stået bag udvælgelsen af projekterne består af tre markante kunsthåndværk- og designeksperter:

Martin Bodilsen Kaldahl, som er udøvende keramiker med en masteruddannelse fra Royal College of Art og som i en årrække har undervist på bl.a. Danmarks Designskole. Mette Strømgaard Dalby, som er inspektør med ansvar for kunsthåndværk og design på Trapholt. Anders Ljungberg som er udøvende sølvsmed og har talrige solo- og gruppeudstillinger i både ind og udland på sit CV.
 

Klik for billede i høj opløsning